Viser arkivet for august, 2014

Ferguson - Everything you need to know (på 4 minutter)

Har bare fulgt denne saken delvis og hadde litt behov for å få et slags sammendrag av hva som har skjedd. Da er gjerne youtube din venn – og jeg vet ingenting om disse to fyrene, men det er var en nyttig gjennomgang av situasjonen.


Har ikke satt meg inn å så mange andre kilder, så si gjerne ifra om du vet om at noe av dette er feil el misvisende – men det virker som man kan ta det for god fisk.

(Lette egentlig etter noe litt lenger og grundigere, men det fant jeg ikke)

Glem Tore på sporet - se den mye bedre britiske serien; Long Lost Family!

Finn frem lommetørklene, denne serien er hjerteskjærende rørende. Jeg er ihvertfall helt forsvarsløs mot tårene når foreldre og barn, søsken etc møtes etter en livstid fra hverandre. sukk.

Long Lost Family oppdaget jeg via det fortreffelige svenske TVnettstedet TVdags.se ; og som skriver om alle typer TVunderholdning – ikke bare amerikansk kvalitetsdrama

Jeg er ingen stor fan av Tore på sporet, misliker hele den møte-sekvensen i studio og synes det er for mye fokus i programmene på selve “jakten” – OG med selveste Tore i sentrum av det hele – han tar stor plass. Resultatet er bare ikke bra TV.

Long Lost Family er ikke sånn. Her kan jakten vare 30 sekunder – det meste handler om menneskene og deres historier. De siste jeg så var helt utrolig rørende. De har nå kommet til sesong 4, dette er en av de beste episodene jeg har sett. Gikk på TV i UK i forrige uke


Masser av tidligere episoder på youtube.

Underholdende dokumentar om å lage dataspill

Jeg kan bare skryte av at jeg har har spilt et eneste spill helt gjennom i løpet av mitt voksne liv.

(Det var Max Payne – elsket det!)

Hele spillbransjen er egentlig litt på sidelinjen av mine interesser. Men jeg har vel oppfattet at spillbransjen har blitt et slags monster – og at spillene blir mer og mer kostbare og spill blir bare større og STØRRE og ingen tar noen sjanser lenger og alt er kvinnefiendtlig og ja, jeg stopper der. Helt overfladisk kunnskap altså.

Men en god dokumentar er en god dokumentar, uavhengig av tema – og INDIE GAME; THE MOVIE viser en del av bransjen jeg ikke egentlig ikke har visst noenting om – den uavhengige (og gøyale) delen.

Husker at det var flere av spillene fra dokumentaren jeg ville prøve etter å ha sett den – men så glemte jeg det visst. Har alltid tenkt at det er veldig bra at jeg ikke ble en gamer, overbevist om at jeg har anlegg – OG vi hadde commodore 64 og greier – men da hadde jeg nok aldri gått ut av huset…

Indie game: The movie


Har du ikke sett The Thin Blue Line? ikke jeg heller

Noen jeg snakket med kaller dette “den mest innflytelsrike dokumentarfilmen i nyere tid” og at den har “mye av æren for at en har måttet lide seg igjennom timer med pinlige dramatiseringer i dokumentarerserier på bla. Discovery channel”

Nå kan du – og jeg se den på youtube.


For the record: Jeg synes det er en positiv “nyvinning” med dramatiseringer i dokumentarer, så er ikke helt enig i han jeg snakket med på akkurat det punktet. Men svært intr hvis dette er det som satte igang det som har blitt en kjempetrend. Lager man dokumentarer uten dramatiseringer nå til dags?

Aaron Swartz - internettmartyr?

Har lest noen artikler om denne interessante og tragiske saken men kjenner den bare svært overfladisk. Da passer det bra med en helaftens dokumentar.

Fant den på en dansk politisk nettside – via twitter (såklart) – så her kan du lese litt mer om den

Men den er postet på Youtube:


Synposis; fra youtube:

The film follows the story of programming prodigy and information activist Aaron Swartz. From Swartz’s help in the development of the basic internet protocol RSS to his co-founding of Reddit, his fingerprints are all over the internet. But it was Swartz’s groundbreaking work in social justice and political organizing combined with his aggressive approach to information access that ensnared him in a two-year legal nightmare. It was a battle that ended with the taking of his own life at the age of 26. Aaron’s story touched a nerve with people far beyond the online communities in which he was a celebrity. This film is a personal story about what we lose when we are tone deaf about technology and its relationship to our civil liberties.