Viser arkivet for juli, 2014

The Eiger vol. 2

Så plutselig at NRK nå har den tyske spillefilmen som omhandler akkurat den samme historien fra 2008 tilgjengelig på sine sider. Dette er ikke en dokumentar, men en ren dramatisering – også god, selv om jeg synes dokumentaren er et par hakk vassere. (se innlegget før dette)

Men i denne slipper du alt som har med Joe Simpsons tur å gjøre ++ – det er jo ikke det mest spennende i Beckoning Silence. Særlig hvis man har sett Touching the Void.

se filmen her, med norsk tekst

originaltittelen er Nordwand (Nortface). trailer

TVtips: The Beckoning Silence - nydelig klatredokumentar!

The Beckoning Silence en veldig god og nervepirrende dokumentar om den første bestigningen opp nordveggen på The Eiger.

“The first time you se you you just look up – and up – and up and you think – oh my God! From the east, west and south, The Eiger looks like any other mountain. It is it´s north face that makes it a legend. 6 thousand foot vertical wall of rock and ice, it is a place that never gets the sun”

Om noen har sett den veldig gode Touching the Void (se den også, anbefales på det varmeste!) så er denne om samme fyr. Men egentlig handler det som sagt mestom den aller første gruppen klatrere som nådde toppen fra nordsiden. Vil ikke si så mye mer – bare se den.


Min barndoms kanskje aller største TV-opplevelse!!

- Fant jeg på youtube. Hvorfor har jeg ikke lett før!

Hadde ikke tenkt på å søke etter den engang – husker bare noe svakt om noen gutter som bodde i en skog – og at den må ha vært fra åttitallet, og at jeg så den på svensk TV. Jaggu fant jeg den på første forsøk – og best av alt – HELE greia ligger på youtube – alle 13 episodene.

Dette er veeeeeldig britisk, mulig jeg har funnet kilden til den veldig anglofile delen av meg. Og jaggu er ikke dette en slags overlevelses-serie også. Ikke rart jeg likte det.

Har holdt seg bra også – og tydelig at de som laget den var naturelskere på sin hals, flommer over av naturbilder. Dette er nok nostalgien som snakker; men ta en titt og døm selv.


De andre store SVT-favorittene fra åttitallet var den hvite stenen, det var en gang et menneske og ungdomsserien bullen. NRK kunne bare ikke måle seg.

TVtips: High Maintenance

Tenker å bruke denne bloggen til å tipse om ting jeg kommer over som alle kan se uten at de må være abonnent noe sted.

Starter med den gøyale webTVserien Hgh Maintenance – alle episodene er på Vimeo. Handler om en dealer i NY – men egentlig handler det om kundene hans. Mange fint observerte karakterer, og korte – (dvs perfekt lengde) episoder.

får ikke embedded men her er lenken til moroa.

High Maintenace