Viser arkivet for mars, 2010

TVtips: Serenity. TV3 kl 01:30 (natt til torsdag)

[Bilde 1319820 finnes ikke eller har blitt slettet]

Hæ. tips som begynner midt på natten. PÅ TV3?!?

Å joda, for her kommer nemlig PVRen til sin rett og jeg anbefaler alle med muligheten om å ta opp Serenity i natt for deretter og se på den i ro og mak mens du spoler forbi all reklamen.

Serenity er den (frittstående) fortsettelsen på tvserien Firefly fra 2002 ,som til tross for mange fans ble kansellert altfor kjapt. Du trenger ikke å ha sett serien for å ha glede av filmen, men det kan hende du vil se den etterpå. Det er Joss Whedon som har skrevet og regissert, men de som vet hvem det er har nok allerede sett den. Liker du ikke scifi så er du herved advart, men det er mye å hente her for de som liker westernfilmer…

Slenger likesågodt med introen til firefly også.

Synes det er en herlig detalj at Ivar Winther i dagbladet ga Serenity terningkast 1

Åpningsvignett-miks

Jeg elsker åpningsvignetter og det er det tydligvis flere som også gjør. Flink fyr.

Men hvor er Mash – det er den aller fineste, bare se og hør her:

(fant ikke den korrekte åpningen…)

Harald Eia som kjønnsforsker i U (1992)

TVtips: Lizzie and Sarah

Himmelblå-spoilers

I dette bildet har NRK gjemt hints til hva som skjer i den siste (?) sesongen av Himmelblå, den som finner flest vinner en premie, det skal være 10 stk skjulte gåter eller symboler.

Mitt bidrag er at noen vil trenge et redningshelikopter.[Bilde 1317176 finnes ikke eller har blitt slettet]

Bli med på Melodi Grand Prix

Nå har NRK avslørt hva de planlegger som pauseunderholdning på MGP, eller ESC som det heter på fagsspråket. Det blir en Flashmob!

Kort fortalt er flashmobs en gruppe mennesker som på forhånd bestemmer seg for å gjøre noe (feks danse) samtidig på et offentlig sted. Det er gjerne avtalt i nettfora etc så alle deltagerne kjenner ikke hverandre på forhånd. Dette vil de MGP-redaksjonen gjøre med hele Europa! Siden jeg er programforpiktet til å støttte mer sang og dans i offentligheten sier nå jeg JA og melder meg på.

Meld deg inn i facebook-gruppa så får du beskjed om tid og sted for oppmøte. De trenger også folk til å danse inne i salen, da blir det billett også.

Vi skal vise hvordan det ser ut når 124 millioner mennesker danser sammen, for første gang på TV. I salen på Telenor Arena, på fest, på torg, hjemme i stuene i nær 40 land – ja over alt

Og her er dansen, det er bare å lære seg den med en gang.

litt flashmobinspirasjon:

fl

TVtips: Sirkus Sand. TVZebra kl 22:00

I kveld er det første episode av (kremt kremt) dokumentarserien der vi skal følge Aune og Vebjørn Sand samt Marianne Aulie jobbe mot åpningen av deres nye galleri i New York De er jo mestere i å iscenesette seg selv, men jeg håper det blir plass til møter mellom kunstnertrioen og den virkelige verden og mindre av sånne hippiemusifjæra-greier.

Drikkelekforslag: Ta en slurk hver gang noen refererer til rumper eller janteloven. (jeg skulle til å si champagne og kvinner men så mye drikking klarer ingen)

For de som vil mimre litt/varme opp så kan du se kortversjonen av Dis her.

Se det aller første Lydverket

Lydverket på NRK står i fare for å bli lagt ned. Programmet var nylig relansert med Asbjørn Slettemark i en slags talkshow-variant med intervjuer og band i studio.

Artistnorge raser og jeg skjønner de godt. Det er ikke akkurat mange steder å vise seg frem som artist på TV der det ikke handler om matlaging eller en eller annen form for sport. Hva er det igjen nå – God Morgen Norge og Skavlan?? NRK sier at grunnen til nedleggelsen er at de hadde for gamle seere, det jeg lurer på da er hvorfor de lar en fyr midt i 30årene lede programmet i sendetid langt utpå kvelden på selveste gamliskanalen. Det baner ikke akkurat vei for de yngre seergruppene. Løsningen er innlysende – to musikkprogram!

Litt mimring er på sin plass., her er det aller første lydverket, med Siri Høstmælingen som programleder. Veeeeeldig lenge siden dette, TV-år er som hunde-år, bare prøv å se på noe fra midten av nittitallet ;)

TVtips søndag: se på NRK1 hele kvelden. og natten

Gullrekka er flyttet til ikveld. TVtipset var egentlig bare LA Confidential men siden NRK1 har praktisk talt en storeslem av en søndagsprogrammering så utvidet jeg det litt. Men for å ta det beste først.

LA Confidential er nesten den kuleste filmen jeg vet og den går på NRK1 ikveld. Skulle poste traileren her, men den er en så dårlig representasjon av filmen at jeg lar være (den innholder faktisk linjene, They thought they had it all figured out…). Har ikke plotdetaljene friskt i minne, men det er mord, korrupsjon og glamour fra Hollywoods gullalder og estetikken er helt fantastisk som jeg husker det, det går mye i sigarettrøyk og persienner.

Men det er mer, skal du se på TV ikveld er det egentlig bare NRK som gjelder, fra premieren på Himmelblå til Lars Monsen med ny serie etterfulgt av første episode av kvalitetsserien Little Dorritt fra BBC før de avrunder det hele med LA Confidential og Oscarutdelingen direkte. Puh, dette kaller jeg gullrekke. Hva skal de andre kanalene stille opp med? Åja fotball og overnaturlige fenomener såklart. hehe.

Los angeles er en engel med armene veldig åpne.

Kudos til Inger Merete Hobbelstad i Dagbladet for denne treffende kommentaren.

“Dette er skadefryd-tv for de som liker å fnise av folk som har mer penger enn dem selv. For når New Age-sanger Solvei McKenna sier at «Los Angeles er en engel med armene veldig åpne. Los Angeles holder oss. Og det er veldig mye energi å holde, det», er det ikke meningen vi skal le med henne. Hun ler nemlig ikke ":http://www.dagbladet.no/2010/03/03/kultur/tv/jan_thomas/hollywood/seno/10669823/

ouch….Jeg er en av de som liker å fnise av sånt, og som vanlig har heller ikke svensk tv3 funnet opp kruttet med Anna Anka. Til nå har vi ledd av New Jersey-damer, Atlantadamer. Las Vegas-damer, og originalen Orange Country-damer og min favoritt: NY-damene. Fant ikke noe klipp av de som representerte hvor fnisete og flaut det er (to ord: Kelly Bensimon) men her er Jerseydamene – ikke dårlige de heller.

Les hele anmeldelsen på kjendis.no her

edit: Ved et herlig sammentreff viser det seg at Real Houseviwes of NY sesong 4 har premiere idag, 4 Mars. Jeg lover at det er mye morsommere enn de norske fruene. Har ikke sett de nnye sesongen men det har min favoritt-
TVskribent Heather som skriver for salon.com